• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Dodano produkt do koszyka

Wędzarnia ogrodowa Stoveman ”mała” (do wędzenia na zimno)

Bardzo wysoka jakość - produkt przygotowany specjalnie pod wymogi rynku Skandynawii

Wędzarnia ogrodowa Stoveman ”mała” (do wędzenia na zimno)

Wędzarnia ogrodowa do wędzenia na zimno

Producent: Stoveman

Cena: 2860.00 brutto

Liczba sztuk w magazynie: 1

Koszty dostawy:
  • Kurier DPD 169.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty: Bydgoszcz ul. Łęczycka 14 0.00 zł brutto
Dostępność:
w magazynie
Opis produktu

Wędzarnia ogrodowa Stoveman ”mała” do wędzenia na zimno, polecana jest do wędzenia różnego rodzaju mięsa, ryb i mięsa drobiowego. Przygotowane do wędzenia kawałki mięsa lub rybę, umieszcza się na półkach (rusztach), lub wiesza na hakach oraz prętach (średnica 8 mm) zamontowanych w górnej części komory wędzenia.

Wędzarnię można ustawić na tarasie, w podwórzu, lub w ogrodzie, dzięki czemu proces przygotowania posiłku staje się naturalną, przyjemną częścią rekreacji i wypoczynku w gronie rodziny i przyjaciół.

Wędzarnia posiada dwie komory z oddzielnymi drzwiami. Komora dolna służy jako palenisko. Komora górna, to komora wędzenia wyposażona w ruchome ruszty. Palenisko i komora wędzenia są od siebie oddzielone kilkoma warstwami kamieni (około 30 kg), które kumulują ciepło i gwarantują równomierne nagrzewanie. Kamienie dostarczamy wraz z wędzarnią. Nad kamieniami znajduje się taca na którą ścieka tłuszcz z wędzonych produktów.

Komora wędzenia jest też wyposażona w mechaniczny termometr ze skalą od 0 do 220 ºC. Zalecana temperatura wędzenia od 50 do 70 ºC.

Ponieważ wędzenie odbywa się w dymie pochodzącym z paleniska, rodzaj użytego do wędzenia drewna ma wpływ na kolor i smak produktu, szczególnie ryby. Grusza nadaje barwę czerwoną, robinia akacjowa i olcha – cytrynową, lipa, buk, jesion i klon – złocistożółtą, dąb – brązową. Drewna z drzew iglastych do wędzenia nie stosuje się, gdyż ich żywica paląc się nadaje wędzonkom smak terpentyny i powoduje oblepianie mięsa sadzą. Wyjątek stanowi jałowiec, który należy jednak stosować z umiarem. Do zagęszczania dymu można stosować opiłki (wióry) tychże gatunków drewna.

Ścianki zewnętrzne i wewnętrzne komory wędzenia są wykonane z blachy stalowej o grubości 3 mm. Palenisko jest wykonane z blachy stalowej o grubości 4 mm. Wędzarnia Stoveman jest pokryta specjalną, odporną na wysoką temperaturę farbą.

Wędzarnia ogrodowa Stoveman ”mała” (do wędzenia na zimno)

Dane techniczne:
Wymiary zewnętrzne: 120x45x45 сm
Komora wędzenia: 37x38x41 сm
Ruszt: 36,5×39 сm (4 szt)
Odległość między rusztami: 6 cm
Waga: 86 kg

Zalety wędzarni Stoveman:


- Wędzarnię można umieścić na tarasie lub w ogrodzie i bez trudu można ją przemieścić w inne wygodne miejsce.

- Termometr w skali od 0 do 220 ºC umożliwia kontrolę temperatury wędzenia.

Dodatkowo można zamówić pokrowiec dla wędzarni.

Wędzarnia Stoveman

Zachęcamy do obejrzenia filmu o tej wędzarni w zakładce „prezentacja WIDEO”.

Stan produktu: nowy

Gwarancja: 2 lata

Prezentacja wideo produktu: Wędzarnia ogrodowa Stoveman ”mała” (do wędzenia na zimno)
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Budowa i serwis saun