• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Dodano produkt do koszyka

Kamień do pieczenia (Hukka Kiviarina)

Kamień do pieczenia (Hukka Kiviarina)

Producent: HUKKA

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Kurier DPD 22.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty: Bydgoszcz ul. Łęczycka 14 0.00 zł brutto
Opis produktu
  • wymiary: 327 x 297 x 10 mm
  • ciężar: 2,8 kg

Domowe wypieki to radość! A nic nie przebije zapachu pieczonego w domu chleba czy bułeczek. Do tej pory najlepsze piekarnie miały przewagę, piekąc swoje wyroby ze smakowitym chrupiącym spodem. Tak się dzieje, ponieważ profesjonalne piece są wyposażone w kamienną płytę. Większość z nas nie ma miejsca (bądź pieniędzy) na taką inwestycję. Ale teraz, każdy domowy piekarz może osiągnąć taki sam efekt. Chrupiąca skórka. Po prostu umieść kamien do pieczenia na blasze, rozgrzej piekarnik i piecz na niej.

''

INFORMACJE OGÓLNE. Wszystkie produkty Hukka  są wykonane z mającej 2,3 mld lat fińskiej skały, będącej w 100% naturalnym materiałem. Tak stary kamień wymaga szczególnej uwagi i traktowania.
Steatyt wytrzymuje bardzo wysokie temperatury, ale nie może być nagrzewany nierównomiernie. Dlatego nigdy nie wolno podgrzewać Hukka na grillach węglowych, kuchenkach gazowych czy płytach elektrycznych. Prosimy o uważne zapoznanie się z instrukcjami dla każdego z produktów.
Produkty Hukka mogą być zmywane przy użyciu wszystkich ogólnie dostępnych detergentów domowego użytku. Mogą być również myte w zmywarkach. Zawsze proszę pamiętać o dokładnym ich wysuszeniu (przynajmniej 24 h) zanim zostaną ponownie podgrzane. Kamień mydlany jest tak gęstym materiałem (porowatość 0,008%), że nie nasiąka detergentami w żadnym stopniu.

Choć steatyt jest tak gęsty, tłuszcze i oleje z produktów żywnościowych przywierają do jego powierzchni. Dlatego rekomendujemy, aby przed użyciem, natrzeć powierzchnię wszystkich produktów Hukka mających kontakt z tłuszczem, cienką warstwą np. oliwy z oliwek. Powierzchnia produktu ściemnieje, ale będzie łatwiej utrzymać naczynie w czystości.

Aby wyczyścić kamień np. z tłustych odcisków palców, najlepszym sposobem będzie delikatne przetarcie powierzchni jak najdrobniejszym papierem ściernym.

Instrukcja użytkowania:

  • Przygotowanie (tylko przed pierwszym użyciem):
    • Umyj kamień dokładnie i pozostaw do wyschnięcia, na co najmniej 4 godziny przed użyciem
    • Ułóż kamień na ruszcie lub blasze w zimnym piekarniku, nastaw piekarnik na 250oC i podgrzewaj kamień Kiviarina przez 1 godzinę. Wyłącz piekarnik i pozostaw kamień w środku do wystygnięcia.
  • Normalne użytkowanie:Mycie: jak każde inny sprzęt kuchenny myje się w wodzie. Przed kolejnym użyciem Kiviarina musi schnąć, co najmniej 24 godziny.
    • Ułóż kamień na ruszcie lub blasze w zimnym piekarniku
    • Nagrzej piekarnik do wymaganej temperatury
    • Ułóż przygotowane, surowe wyroby na gorącym kamieniu
    • Piecz normalnie
    • Smacznego
  • Pamiętaj: Hukka Kiviarina jest zrobiona ze 100% naturalnego, pochodzącego z przed ponad 2 miliardów lat, fińskiego kamienia, steatytu. Obchodź się z nim delikatnie. Chroń przed upadkiem i uderzeniami innych twardych przedmiotów. Łatwo jest go zarysować, jako, że kamień ten jest dość miękki. Zarysowania i mikropęknięcia nie są przeszkodą w normalnym użytkowaniu.
  • Kiviarina może być użytkowana w normalnych piekarnikach gazowych lub elektrycznych. Nie wolno jej podgrzewać w żaden inny sposób (np. na kuchniach lub w kuchenkach mikrofalowych).
  • Od czasu do czasu można natrzeć powierzchnię kamienia olejem jadalnym dobrej jakości – w ten sposób wydłuża się żywotność produktu.

Hukka Kiviarina jest produktem w 100% naturalnym.

Stan produktu: nowy

Gwarancja: 12 miesięcy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt
Budowa i serwis saun