Kamień do grillowania (Hukka Grillimestari)
Producent: HUKKA
- Kurier DPD 22.00 zł brutto
- Odbiór osobisty: Bydgoszcz ul. Łęczycka 14 0.00 zł brutto
Kamień grillowy (Hukka Grillimestari)
- wymiary: 297 x 227 x 10 mm
- ciężar: 2,2 kg
Kamien grillowy jest w stanie ocalić wiele potraw. Prawie każdy uważa się za mistrza grilla, ale niestety nie każdy nim jest. Smaczny posiłek łatwo zamienia się w wysuszoną i zwęgloną katastrofę. Nigdy więcej! Kamien grilowy dystrybuuje ciepło równomiernie i zapobiega przypaleniu. Umożliwia pieczenie prawie każdego rodzaju żywności. Nawet warzywa, owoce i owoce morza mogą być przygotowywane perfekcyjnie. Po wyłączeniu grilla ten „magiczny” kamień utrzyma jedzenie w odpowiedniej temperaturze przez długi czas.
INFORMACJE OGÓLNE. Wszystkie produkty Hukka są wykonane z mającej 2,3 mld lat fińskiej skały, będącej w 100% naturalnym materiałem. Tak stary kamień wymaga szczególnej uwagi i traktowania.
Steatyt wytrzymuje bardzo wysokie temperatury, ale nie może być nagrzewany nierównomiernie. Dlatego nigdy nie wolno podgrzewać Hukka na grillach węglowych, kuchenkach gazowych czy płytach elektrycznych. Prosimy o uważne zapoznanie się z instrukcjami dla każdego z produktów.
Produkty Hukka mogą być zmywane przy użyciu wszystkich ogólnie dostępnych detergentów domowego użytku. Mogą być również myte w zmywarkach. Zawsze proszę pamiętać o dokładnym ich wysuszeniu (przynajmniej 24 h) zanim zostaną ponownie podgrzane. Kamień mydlany jest tak gęstym materiałem (porowatość 0,008%), że nie nasiąka detergentami w żadnym stopniu.
Choć steatyt jest tak gęsty, tłuszcze i oleje z produktów żywnościowych przywierają do jego powierzchni. Dlatego rekomendujemy, aby przed użyciem, natrzeć powierzchnię wszystkich produktów Hukka mających kontakt z tłuszczem, cienką warstwą np. oliwy z oliwek. Powierzchnia produktu ściemnieje, ale będzie łatwiej utrzymać naczynie w czystości.
Aby wyczyścić kamień np. z tłustych odcisków palców, najlepszym sposobem będzie delikatne przetarcie powierzchni jak najdrobniejszym papierem ściernym.
Grillowanie to radość, szczególnie, kiedy efekt końcowy jest po prostu pyszny. Niestety, nie zawsze tak bywa. Z Grillimestari każdy może stać się lepszym kucharzem. Steatyt rozprowadza ciepło równomiernie. To pomaga w uzyskaniu soczystego i niewysuszonego jedzenia. Nigdy więcej zwęglonych steków!
Jeżeli masz dość mięsa i kiełbasy, Grillimestari daje możliwość grillowania warzyw, owoców czy owoców morza. również utrzymuje jedzenie w odpowiedniej temperaturze długo jeszcze po wyłączeniu grilla.
Instrukcja użytkowania:
- Przygotowanie (tylko przed pierwszym użyciem):
- Umyj kamień dokładnie i pozostaw do wyschnięcia, na co najmniej 4 godziny przed użyciem
- Podgrzej pusty kamień na grillu ustawionym na połowę mocy przez 30 minut a później pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
- Normalne użytkowanie:
- Ułóż kamień na ruszcie grilla w taki sposób, by palniki ogrzewały go równomiernie
- Podgrzej kamień na grillu ustawionym na połowę mocy przez 10 -15 minut w zależności od efektu, jaki chcesz uzyskać.
- Posmaruj kamień mieszaniną masła i oliwy z oliwek
- Ułóż przygotowane, surowe wyroby na gorącym kamieniu, piecz normalnie.
- Wyłącz grill, kamień utrzyma temperaturę przez długi czas.
- Czyszczenie: Grillimestari może być używany wyłącznie na grillach gazowych bądź elektrycznych. Nie wolno używać go na otwartym ogniu, grillach węglowych czy przy włączonych bocznych palnikach grillów gazowych.
- Zwykłe czyszczenie szczotką do grilla powinno być wystarczające, by przygotować kamień do kolejnego użycia.
- Jeśli jest bardzo zabrudzony, myjemy go normalnie wodą. Przed kolejnym użyciem musi schnąć, co najmniej 24 godziny.
- Pamiętaj: Hukka Grillimestari jest zrobiony ze 100% naturalnego, pochodzącego z przed ponad 2 miliardów lat, fińskiego kamienia, steatytu. Obchodź się z nim delikatnie. Chroń przed upadkiem i uderzeniami innych twardych przedmiotów. Łatwo jest go zarysować, jako, że kamień ten jest dość miękki. Zarysowania i mikropęknięcia nie są przeszkodą w normalnym użytkowaniu.
- Po użyciu nigdy nie zostawiaj Grillimestari na grillu. Powinien być przechowywany wewnątrz budynku.
- Od czasu do czasu można natrzeć powierzchnię kamienia olejem jadalnym dobrej jakości – w ten sposób wydłuża się żywotność produktu.
Stan produktu: nowy
Gwarancja: 12 miesięcy
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.