• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Dodano produkt do koszyka

Kamień do pizzy (Hukka Pizzakivi)

Produkcja Finlandia

Kamień do pizzy (Hukka Pizzakivi)

Producent: HUKKA

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Kurier DPD 22.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty: Bydgoszcz ul. Łęczycka 14 0.00 zł brutto
Opis produktu
  • wymiary: ø 285 x 10 mm
  • ciężar: 2,01 kg
  • 1 szt. w pudełku

Przygotuj pizzę z kamiennego pieca w swoim własnym piekarniku!
Pizzakivi zmieni Twoją kuchnię w tradycyjną pizzerię z kamiennym piecem. Upiecz perfekcyjną pizzę we własnym domu i zaskocz znajomych jej wspaniałym smakiem i kruchością.

Najprostszym sposobem jest umieścić na kamiennej płycie mrożoną pizzę i upiec w piekarniku. Spód będzie chrupiący, a całość będzie mieć aromat jak z prawdziwego pieca. Jednak najlepszy rezultat uzyskuje się przygotowując wszystko samemu - korzystając z załączonych przepisów, bądź wypróbowując własne. Pizza nigdy nie smakowała lepiej!

Można również używać Pizzakivi do ciast i np. pasztecików. Wymagana chrupkość zostaje osiągnięta poprzez wysoką temperaturę powierzchniową kamienia.
Nadaje się do grilli gazowych i elektrycznych z pokrywą.

"Perfekcyjnie chrupiąca: pizza jak z kamiennego pieca – dzięki Pizzakivi"

''

Co wspólnego mają Hukka Pizzakivi i profesjonalny piec do pizzy za 20 tys. euro? Przy pomocy obydwu możesz upiec smakowitą i chrupiącą pizzę. Jednakże, Pizzakivi jest o wiele poręczniejszą i bardziej ekonomiczną alternatywą do domu niż piec. I mażesz go używac w zwykłym piekarniku.

Włóż Pizzakivi do zimnego piekarnika. Włącz go na 250oC. Kiedy piekarnik nagrzeje się, ułóż na kamieniu pizzę (domową bądź ze sklepu) i piecz normalnie. Jeśli chcesz, możesz użyć również papieru do pieczenia. Po upieczeniu, wyłóż pizzę na talerz i smacznego! Pizzakivi jest gotowe na kolejną rundę.

Po użyciu, Pizzakivi myje się jak inne naczynia. Przed kolejnym użyciem muszą schnąć, co najmniej 24 godziny.

INFORMACJE OGÓLNE. Wszystkie produkty Hukka Gourmet są wykonane z mającej 2,3 mld lat fińskiej skały, będącej w 100% naturalnym materiałem. Tak stary kamień wymaga szczególnej uwagi i traktowania.
Steatyt wytrzymuje bardzo wysokie temperatury, ale nie może być nagrzewany nierównomiernie. Dlatego nigdy nie wolno podgrzewać Hukka Gourmet na grillach węglowych, kuchenkach gazowych czy płytach elektrycznych. Prosimy o uważne zapoznanie się z instrukcjami dla każdego z produktów.
Produkty Hukka mogą być zmywane przy użyciu wszystkich ogólnie dostępnych detergentów domowego użytku. Mogą być również myte w zmywarkach. Zawsze proszę pamiętać o dokładnym ich wysuszeniu (przynajmniej 24 h) zanim zostaną ponownie podgrzane. Kamień mydlany jest tak gęstym materiałem (porowatość 0,008%), że nie nasiąka detergentami w żadnym stopniu.

Choć steatyt jest tak gęsty, tłuszcze i oleje z produktów żywnościowych przywierają do jego powierzchni. Dlatego rekomendujemy, aby przed użyciem, natrzeć powierzchnię wszystkich produktów Hukka mających kontakt z tłuszczem, cienką warstwą np. oliwy z oliwek. Powierzchnia produktu ściemnieje, ale będzie łatwiej utrzymać naczynie w czystości.

Aby wyczyścić kamień np. z tłustych odcisków palców, najlepszym sposobem będzie delikatne przetarcie powierzchni jak najdrobniejszym papierem ściernym.

Stan produktu: nowy

Gwarancja: 12 miesięcy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt
Budowa i serwis saun